Prinsessen-cupcakes

Prinsessen-cupcakes

2keer bewaard
42min


3 personen hebben dit gemaakt

Ik kwam op dit idee toen ik de 3e verjaardag van mijn kleine meid aan het plannen was. Bak eerst gewone cupcakes en glazuur ze vervolgens met boterroomglazuur. Gebruik een cocktailprikker om een geprinte prinses op de cupcake te bevestigen en je bent klaar. Gebruik je favoriete cupcakemix of je kunt het recept voor gewone cupcakes in de voetnoot gebruiken.

sophie_victoria

Ingrediënten
Porties: 12 

 • 12 gewone cupcakes, afgekoeld
 • 12 uitgeknipte prinsessen op een satéprikker
 • Voor de boterroom
 • 100 gr zachte boter
 • 300 gr poedersuiker
 • 1 scheutje melk
 • 1 theelepel vanille-extract
 • paar druppels voedingskleurstof (optioneel)

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

  Het glazuur maken:

 1. Gebruik voor het glazuur een verhouding van 1 deel boter op 3 delen poedersuiker en geef smaak met 1 theelepel vanille-extract en slechts een scheutje melk aan het einde om de juiste textuur te krijgen. De hierboven genoemde hoeveelheden zijn voor 12 cupcakes met een ruime hoeveelheid glazuur. Meng de ingrediënten voor de boterroom gewoon samen en klop goed met een elektrische mixer tot het glazuur glad is.
 2. Schep het boterroomglazuur in een spuitzak om de rondingen van de prinsessenjurk te maken. Begin bovenaan en werk naar beneden. Ik weet zeker dat je dit ook zonder spuitzak kunt doen, maar dit is veruit de snelste manier.
 3. Google vervolgens afbeeldingen van je gekozen stripfiguur, print ze en knip ze uit. Plak ze op cocktailprikkers en steek ze bovenin de cupcake.
 4. Veel plezier!

Tip:

Ik gebruik kleurgel om gekleurd glazuur te krijgen, maar vloeistoffen werken ook, ook al moet je wellicht 20 gr poedersuiker extra toevoegen als je veel vloeistof gebruikt (anders wordt het te dun).

Recept voor gewone cupcakes

Klik hier voor een recept voor gewone cupcakes.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren