Vegetarische curry met Quorn en kikkererwten

    Vegetarische curry met Quorn en kikkererwten

    13keer bewaard
    50min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk vullende vegetarische curry gemaakt met kikkererwten en Quorn. Serveer over basmati rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl plantaardige olie, verdeeld
    • 1 (350g) pak Quorn stukjes
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1/2 theel komijnzaad
    • 1/2 theel zwarte mosterdzaad
    • 1 theel gemalen komijn
    • 1 theel gemalen kurkuma
    • 1 theel gemalen koriander
    • 1 theel chilipoeder
    • 1 theel zout
    • 2 theel tomatenpurée
    • 1 (400g) blik kikkererwten, uitgelekt
    • 1 (400g) blik gehakte tomaten, uitgelekt
    • 250ml groentenbouillon
    • 1 theel garam masala

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit 1 eetl olie in een grote bakpan of wok op matig heet vuur. Bak de Quorn in de olie goudbruin. Haal de Quorn uit de pan en zet opzij.
    2. Verhit de andere lepel olie in dezelfde pan op matig vuur. Fruit de ui, knoflook, komijnzaad en mosterdzaad 3 tot 5 minuten in olie aan tot de ui zacht is. Kruid met kurkuma, komijn, koriander, chilipoeder en zout. Meng de tomatenpurée erbij en vervolgens de Quorn, kikkererwten, gehakte tomaten en groentenbouillon. Breng aan de kook, zet vuur laag en kook zachtjes gedurende 20 tot 25 minuten. Haal van het vuur en roer tenslotte nog de garam masala erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren