Zelfgemaakte notencruesli uit de oven

    Zelfgemaakte notencruesli uit de oven

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze notencruesli smaakt naar meer! Als je de cruesli in de oven maakt, ruikt je hele huis heerlijk. Aangezien ikzelf op de 'geen meuk in mijn eten'-tour ben, tref je ook een zodanige ingrediëntenlijst aan. Ik zal wel een supermarktalternatief erachter zetten.

    debster_78 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 350 gr cruesli

    • 300 gram gemengde, ongezouten noten (bijv. hazelnoten, amandelen, paranoten, walnoten)
    • 2 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 3 eetlepels kokosolie (of zonnebloemolie)
    • 1/2 eetlepel zonnebloempitten (of amandelschaafsel)
    • 1/2 eetlepel pompoenpitten (of amandelschaafsel)
    • 1 eetlepel sesamzaadjes
    • 1 eetlepel amandelschaafsel
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 eetlepel honing (of enkele druppels Stevia)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven op 200°C (hetelucht).
    2. Hak de noten zo fijn als je wilt (in keukenmachine, vijzel of met een groot mes).
    3. Meng alle ingrediënten in een grote ovenschaal (bijv. lasagneschaal of braadslee).
    4. Bak het mengsel nu 20 minuten in de oven. Wel iedere 5 minuten goed doorroeren zodat alles even knapperig wordt en niet verbrandt.
    5. Laat het mengsel hierna afkoelen en dan kun je het ongeveer een maand bewaren buiten de koelkast in een afgesloten pot. Maar zo lang zal de cruesli niet leven!

    Tip

    *Heerlijk over yoghurt of ijs of bij een kaasplankje. *Als de cruesli na een tijd zijn knapperigheid verliest, gewoon verwerken in muffindeeg! *Je kunt ook nog na het bakken gedroogd fruit of rozijnen toevoegen. Varieer je rot zou ik zeggen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren