Avocado hummus

    Avocado hummus

    8keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Hummus is lekker. Guacamole ook. Niet verrassend dat dit recept voor avocado hummus dan ook heerlijk is. Als dip met pita of turks brood. Maar maak het zelf ook wel eens klaar voor de lunch, op geroosterd bruin brood met wat salade.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 schaaltje hummus

    • 1 pot kikkererwten (350 gr)
    • paar takjes verse koriander
    • 1 teentje knoflook
    • 3 eetlepels limoensap
    • 1,5 eetlepel tahine
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 grote of 2 kleine avocado's
    • 1 kleine rode peper
    • evt. cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de kikkererwten, koriander, knoflook, limoensap en tahine in de keukenmachine. Mengen op een hoge stand totdat een romig geheel ontstaat (+/- 2 minuten).
    2. Olijfolie, avocado en rode peper toevoegen en nogmaals 2 minuten op hoge stand in de keukenmachine.
    3. Naar wens (ene keer valt de hummus wat dikker uit dan de andere) uitlekvocht van de kikkererwten toevoegen.
    4. Naar smaak zout, verse peper, komijn en eventueel cayennepeper toevoegen en de hummus in een schaal scheppen.
    5. Voor serveren holletje in het midden maken en daar nog wat olijfolie in gieten.
    6. Enjoy!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren