Kipsaté van de barbecue

    Kipsaté van de barbecue

    11keer bewaard
    45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Steek de BBQ aan voor deze authentieke, Indonesische kipsatéetjes! Deze spiesjes met perfect gebakken kip worden geserveerd met een zelfgemaakte, frisse en smakelijke pindasaus. Zo heerlijk dat niemand in staat zal zijn er slechts ééntje te nemen! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 spiesen

    • 6 kipfilets, in de lengte in reepjes gesneden
    • Voor de marinade
    • 6 eetlepels sojasaus
    • 6 eetlepels passata
    • 2 eetlepels arachideolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • Voor de pindasaus
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/4 ui, fijngehakt
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 3 eetlepels suiker
    • 8 eetlepels pindakaas
    • 250 ml water
    • 1/2 citroen, alleen het sap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg 20 lange houten spiesjes in een ondiepe schaal en bedek met water. Laat gedurende 20 minuten weken.
    2. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de reepjes kip in een schaal of kom en giet de marinade erover. Meng goed, zodat alle kip goed bedekt is. Laat marineren gedurende 15 minuten.
    3. Maak ondertussen de pindasaus. Schenk de arachideolie in een hete koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak en roer gedurende 4 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de sojasaus, suiker, pindakaas en water toe. Meng goed. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot het iets verdikt. Zodra de saus de gewenste dikte heeft bereikt, voeg dan het citroensap toe en haal van het vuur.
    4. Verwarm een barbecue op hoog vuur. Rijg de gemarineerde kip op de geweekte spiesjes. Gebruik 1 reepje kip per spies.
    5. Leg de spiesjes op de voorverwarmde barbecue. Gril de kip in totaal 10 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd 1 keer om (na 5 minuten).
    6. Serveer de saté meteen en serveer samen met de pindasaus om in te dippen.

    Video

    Kipsaté van de barbecue
    Kipsaté van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren