Vegetarische curry met rode linzen en spinazie

    Vegetarische curry met rode linzen en spinazie

    35keer bewaard
    1uur


    201 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijk vegetarische curry is gemaakt met linzen, gemengde bonen, verse spinazie, currykruiden, yoghurt en tomaten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200g rode linzen
    • 4 eetl tomatenpurée
    • 200g magere yoghurt
    • 1 theel garam masala
    • 1/2 theel kurkuma
    • 1/2 theel gemalen komijn
    • 1/2 theel chilipoeder
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 (2.5cm) stuk gemberwortel, geraspt
    • 100g verse spinazie, grofgehakt
    • 2 tomaten, gehakt
    • 4 takjes koriander, gehakt
    • 1 (400g) blik gemengde bonen, afgespoeld en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Spoel de linzen, doe ze in een pan en zet ze onder water. Breng aan de kook.
    2. Zet het vuur lager, dek pan af en kook zachtjes ze gedurende 20 minuten op laag vuur. Giet af.
    3. Roer de tomatenpurée en yoghurt samen in een kom. Kruid met garam masala, kurkuma, komijn en chilipoeder. Roer tot een romig mengsel.
    4. Verhit de olie in een bakpan op matig vuur. Roer de ui, knoflook en gember erdoor en fruit de ui lichtbruin aan. Roer de spinazie erbij en kook het tot het donkergroen en geslonken is. Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor en meng dan de tomaten en koriander erdoor.
    5. Roer de linzen en de gemende bonen erdoorheen tot alles goed vermengd is. Kook nog 5 minuten door tot het goed is doorgewarmd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Eigenlijk werkte niks voor mij in dit recept. Ik zou geen yoghurt gebruiken maar room of kokosroom. Het smaakte ontzettend zuur door de tomatenpuree in combinatie met de yoghurt. De kruiden zijn niet kruidig genoeg en daarvan heb ik er veel meer door heen gedaan. Van mij persoonlijk mogen er ook meer groenten in. Eigenlijk zou ik dit recept niet meer gebruiken gezien hoedanig dat ik het heb aangepast. - 11 mrt 2015

    MirjamvanDuijnen
    0

    Erg lekker, makkelijk. Ik heb al een paar keer gemaakt en iedere keer even lekker! - 25 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren