Glutenvrij (baby) brood met banaan ( 'my first boterham' )

    Glutenvrij (baby) brood met banaan ( 'my first boterham' )

    3keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heb je ook een baby met gluten- en lactose-intolerantie? Dan is dit brood een aanrader. Zo kan je kleintje toch goed leren kauwen en met jullie mee-lunchen aan tafel. Aangezien mijn baby calorieën kan gebruiken heb ik amandelmeel en dadels toegevoegd.

    debster_78 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood

    • 50 gram amandelmeel (of vervangen door rijstemeel)
    • 150 gram rijstemeel
    • 100 gram boekweitmeel
    • 40 gram gierstvlokken
    • 20 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
    • snufje zout (voor de mineralen)
    • 4 geweekte dadels (in 200 ml kokend water
    • 1 grote eetlepel (wijnsteen)bakpoeder of 1,5 theelepel gedroogde gist
    • 2 rijpe bananen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook water en laat de dadels met 200 ml water voor 10 minuten weken.
    2. Weeg alles af en zet klaar. Zet de (hetelucht)oven aan op 160°C.
    3. Vet een cake- of broodblik in en zet apart (evt. bodem bedekken met bakpapier).
    4. Maal de bananen met de dadels + weekwater in een keukenmachine of blender tot alles fijn is.
    5. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng alles door elkaar. En moet een substantie ontstaan zoals cakebeslag.
    6. Schenk het mengsel in het blik en laat het voor 10 minuten even rusten op een warme plek (vensterbank of op fornuis boven de oven).
    7. Bak het brood nu in 30 minuten gaar (prik even met een sateprikker om te checken of het deeg gaar is). Haal het blik ui de oven en laat even 10 minuten afkoelen. Hierna het brood op een rooster verder laten afkoelen (of meteen een heerlijk stukje eten!).
    8. Als je het brood te veel vindt, kun je het brood snijden en in plakjes invriezen. Ook kun je het mengsel verdelen over 2 blikken en 1 blik dan invriezen. Zo heb je de volgende keer weer vers brood!

    Tip

    * Ook heerlijk voor mama's en papa's als gezonde snack. * Besmeren met bijv. kokosolie, zonnebloempitpasta, amandelpasta of appelstroop.

    Tip 2

    * Zorg er bij het invetten van het bakblik voor olie te gebruiken ipv boter, zodat het brood lactosevrij blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren