Visballetjes met groentesnoepjes en gebakken aardappel - Kids aan de vis!

    Visballetjes met groentesnoepjes en gebakken aardappel - Kids aan de vis!

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zoals je in meer van mijn recepten ziet, kook ik graag zo puur mogelijk en geniet ik ervan als mijn kinderen meesmikkelen. Kant en klare vissticks gaan er wel in, maar ik wil graag een gezonde versie op tafel - zonder paneermeel. In plaats van een stukje vlees erbij, eten we allemaal vis terwijl het uitziet als een bitterbal! De gekookte groenten snijd ik in kleine stukjes zodat het eruit ziet als snoep. Door het glanslaagje van de olijfolie ziet het er prachtig en smakelijk uit. Recept is voor 2 volwassenen en 1 peuter en 1 baby.

    debster_78 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 volwassenen en 2 kinderen

    • 600 gram kleine, vastkokende aardappelen (bijv. Roseval of kriel in de schil)
    • 400 gram speziebonen, in kleine stukjes gesneden (ong. 1 cm)
    • 200 gram broccoli, in kleine stukjres/roosjes gesneden
    • 250 gram witvisfilet en 5 grote garnalen
    • 1/2 eetlepel maizena (evt. meer toevoegen om er een deegsubstantie van te maken)
    • 3 theelepels mosterd
    • 10 gram verse kruiden fijngehakt of 3 theelepels droge kruiden (bijv. peterselie, bieslook, dille)
    • 1/2 eetlepel olijfolie bak en braad (voor in visballetjes)
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie extra vierge (voor over gekookte groenten)
    • snufje zout en peper (voor in visballetjes)
    • 2 eetlepels (room)boter (voor aardappels en visballetjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Was de aardappels (evt schrobben) en snijd ze in dunne plakken. Kook de schijfjes hierna 10 minuten in wat water. Schenk het kookvocht weg en zet apart.
    2. Maak de bonen en broccoli schoon en snijd in kleine stukjes (hapklaar voor je peuter). Kook of stoom ze samen beetgaar (+-/ 15 minuten).
    3. Maal de vis in een keukenmachine of blender met de maizena, mosterd, olijfolie, snuf zout/peper en kruiden fijn. Meng alles goed en rol met je handen er 'bitterballen' van (lukt het best met natte handen).
    4. Bak de aardappelschijfjes in de boter goudbruin. Bak in een andere pan de visballetjes rondom bruin (+/- 8 minuten).
    5. Giet de groenten af en meng met de olijfolie extra vierge.
    6. Verdeel het eten over de borden en laat het smaken!

    Tip

    *varieer ook eens met zalmfilet (meer goede vetten!) *maak ook eens een Aziatische variant van de visballetjes (met koriander en verse gember) *maak zelf je dipsaus: bijv. mayo en ketchup of mosterd en ketchup

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren