Geitenkaasmuffins met walnoten

    Geitenkaasmuffins met walnoten

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ook zo een fan van een heerlijke salade geitenkaas? Serveer deze muffins op een bedje groen, dan heb je deze salade maar dan net even anders! Of gewoon 's morgens een stuk of 2 even verwarmen in de pan of oven voor een lekker ontbijt (zonder gluten!). Dit recept is voor 6 muffins.

    debster_78 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 muffins

    • 4 eieren
    • snufje zout en peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel honing en 1 eetlepel water
    • 2 theelepels tijm (gedroogd)
    • 2 eetlepels verse bieslook (of anders een sjalot of bosui fijngesneden)
    • 40 gram walnoten
    • 100 gram zachte geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de eieren luchtig in een keukenmachine of blender met het zout, peper en de honing en het water. Zet deze massa even apart.
    2. Maal vervolgens in dezelfde keukenmachine de bieslook fijn met de walnoten (niet te fijn voor de knapperig bite). Voeg hierna de geitenkaas toe met de tijm.
    3. Voeg het eimengsel weer toe aan de gemalen geitenkaas in de keukenmachine en laat nog even mengen.
    4. Schenk het mengsel in de muffinvorm (voor 2/3 vullen) en laat de muffins in 20 minuten goudgeel bakken in de oven (200°C - hetelucht). Smakelijk!

    Tip

    *bak de muffins maar 10 minuten en bak ze 's morgens verder af. *of vries de muffins met vorm en al in (na 10 minuten voorbakken). Zo heb je een gezonde snack in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren