Broccolisaus

    Broccolisaus

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Broccoli is een heerlijke groente als de roosjes kort gekookt en beetgaar zijn. Om het gerecht af te maken kun je van de stronkjes een heerlijke saus maken. Let op, gebruik de fijne stronkjes van de broccoli (dus niet de grote stronk aan de onderkant).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 broccoli, gebruik alleen de fijne stronkjes
    • 2 tenen knoflook
    • half blokje groentebouillon
    • 1 ui
    • In de niet-vegetarische variant 1 ons uitgebakken spekreepjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • water, zoveel als nodig is (afhankelijk van hoeveelheid stronkjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de olijfolie en bak hierin de grof gesneden knoflook en ui aan (indien spekreepjes gebruikt worden deze eerst uitbakken).
    2. Voeg het halve bouillonblokje en het water toe.
    3. Laat zachtjes koken tot stronkjes gaar zijn.
    4. Zet te staafmixer erin en pureer tot een gladde massa.
    5. Serveer bij de broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren