De beste chocolademousse

    1 uur 35 minuten

    Als het familiefeest is maak ik deze chocolademousse altijd als dessert. En iedereen vindt hem heel lekker.

    MarieNoblesse

    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr fondantchocolade (couverture chocolade)
    • 3 eieren (gesplitst)
    • 50 gr kristalsuiker
    • 125 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie.
    2. Klop ondertussen de eigelen samen met de suiker tot een wit geheel.
    3. Roer er de gesmolten chocolade onder.
    4. Klop het eiwit stijf (totdat je het boven je hoofd kunt houden) en spatel dat heel voorzichtig onder het mengsel.
    5. Klop de room half op en spatel die ook heel voorzichtig onder het mengsel.
    6. Giet de mousse in mooie schaaltjes (of glazen) en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren