Spaghetti Bolognese met groenten

    Spaghetti Bolognese met groenten

    1keer bewaard
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Niets zo lekker als een goede zelfgemaakte Spaghetti Bolognese! Ik gebruik altijd dit basisrecept en als ik zin heb in variatie, dan werk ik het anders af met kruiden, zongedroogde tomaten, basilicum,...

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 3 wortelen
    • 150 gr selderijstengels
    • 400 gr gemengd gehakt (varken-rund)
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 bouillonblokjes (of bouillonketeltjes van Knorr)
    • 400 gr spaghetti
    • 50 gr gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Om te beginnen neem je 2 uien en een teentje knoflook. Snij de uien in kleine stukjes en plet het teentje knoflook. Bak die aan tot de ui mooi glazig wordt.
    2. Voeg erna je gemengd gehakt (varkens-rund) aan de pan toe en kruid die met peper en zout. Gemengd gehakt is steeds wat vetter dan puur rundergehakt, maar dit zorgt ook voor een lekkere smaak.
    3. Snijd een 4-tal wortels en 150 gr selderijstengels in heel kleine stukjes en voeg ze bij het vlees zodat ze even kort kunnen meebakken.
    4. Ondertussen kook je de spaghetti tot die beetgaar is.
    5. Voor de tomatensaus gebruik ik tomatenblokjes uit blik. Voeg de tomatenblokjes bij de groenten en het vlees en giet er 400 ml water bij. Om te voorkomen dat je saus te waterig is, voeg ik steeds twee Groenten bouillonketeltjes van Knorr toe. Laat dit ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje pruttelen en je bolognesesaus is klaar.
    6. Serveer de saus over de spaghetti en garneer met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren