Double chocolate chip cookies

    Double chocolate chip cookies

    4keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Grote American double chocolate chips cookies :P

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 grote koekjes

    • 250 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 170 gram ongezouten boter/margarine
    • 300 gram bruine basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 eieren (1 geheel, 1 eidooier)
    • 325 gram chocolade, in stukjes gehakt (wit, puur)
    • hazelnoten, in stukjes gehakt (hoeft niet perse, mag wel)
    • 50 gram cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius, of gasovenstand 3. Leg bakpapier op een bakplaat, of vet de bakplaat in.
    2. Zeef de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout en roer het door elkaar. Zet dit even weg.
    3. Smelt de boter in een pannetje. Roer de gesmolten boter en bruine suiker in een (middelgrote) kom goed door elkaar. Klop de vanillesuiker, ei en eigeel erdoor tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer goed door elkaar. Roer de stukjes chocola (en eventueel de stukjes hazelnoot) erdoor met een pollepel.
    4. Schep hoopjes deeg op de bakplaat. Je kunt er 18 uithalen, ze groeien namelijk ook nog in de oven! (in heb er 10 uitgehaald, je krijgt dan koeken ter grote van je hand!!!) Denk er ook aan dat je ze goed uit elkaar legt omdat ze groeien.)
    5. Leg ze 15-17 minuten in de oven. (mocht je er 10 hebben mogen ze ook 20 minuten in de oven) Het kan zijn dat ze totaal zacht en drapperig zijn. Dit maakt niet uit. Laat ze gewoon afkoelen en leg ze even in de koelkast.
    6. GENIET VAN JE ZELFGEMAAKTE DOUBLE CHOCOLATE CHIP COOKIES!!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren