Lasagne vegi

    Lasagne vegi

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik had deze lasagne gemaakt met de groentjes die nog in mijn koelkast lagen, maar het resultaat was superlekker :) Met vegetarisch gehakt.

    DriegheJoke Oost-Vlaanderen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook
    • 2 sjalotten of kleine uien
    • 1 stronk witlof
    • 1 rode paprika
    • 1 courgette
    • 1 pakje vegetarisch gehakt
    • 1 blik gepelde tomaten (al dan niet in blokjes)
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • kaas (strooikaas, fetakaas, ...)
    • kruiden: laurier, tijm, salie, oregano, peper, zout...

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Hak alle groentjes en een teentje knoflook fijn, bak ze even in olijfolie. Dan voeg je de gepelde tomaten toe, de gewenste kruiden en laat het geheel 10 min sudderen.
    2. Maak ondertussen een bechamelsaus (zie voetnoot).
    3. Roer het vegetarische gehakt onder de groentensaus. Neem een ovenvaste schotel en leg telkens 1 laag groentensaus, 1 laag lasagnevellen, 1 laag bechamelsaus en terug lasagnevellen. Eindigend met de groentensaus. Bestrooi royaal met kaas en plaats in de oven op 200°C voor een dikke 25 minuten.

    Tip

    Je kan alle groenten in een lasagne doen. Ik vind het een lekkere en gemakkelijke manier om restjes op te gebruiken. Probeer ook eens wat geroosterde noten tussen je lagen te strooien.

    Bechamelsaus

    Bechamelsaus is verkrijgbaar in een pot of uit een zakje, maar je kunt het ook zelf maken. Klik hier voor een recept voor eenvoudige bechamelsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren