Stamppot snijbonen

    Stamppot snijbonen

    15keer bewaard
    30min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Stamppot is niet alleen geschikt voor de winter. Je kunt ook een stamppot met een zomergroente maken, zoals snijbonen. Voeg nog uitgebakken spekjes toe en je hebt een heerlijke en zeer eenvoudige maaltijd op tafel staan.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kilo aardappelen (kruimig)
    • 125 gr spekblokjes, of naar wens
    • 50 gr boter, of naar wens
    • scheutje melk
    • zout en peper, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak
    • 400 gr snijbonen, in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappelen, snij ze in vieren en kook met weinig water in ong 15 - 20 minuten gaar. Test met een vork op gaarheid. Giet de aardappelen af, laat nog even droogstomen en stamp daarna met de boter, melk, peper, zout (klein beetje maar, want de spekjes zijn al vrij zout) en nootmuskaat tot een romige aardappelpuree.
    2. Bak de spekjes in een koekenpan knapperig. Je hoeft hierbij geen boter of olie te gebruiken. Kook ondertussen ook de snijbonen in ong. 5 -7 minuten beetgaar, giet ze af, en roer de snijbonen en spekjes door de aardappelpuree.
    3. Zet de pan nog even terug op het vuur zodat het goed doorwarmt. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    berts
    van
    9

    De spekjes weggelaten en daarvoor in de plaats: 500 gr. rundergehakt, vleeskruiden, 1 el. mosterd, 1 prei, 10 cherrytomaatjes (in vieren), scheut sherry, handvol zoute pinda`s. Koop eens een potje selderiezout! - 25 jan 2015

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 08 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren