Aspergesoep met venkel

    Aspergesoep met venkel

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een romige aspergesoep met venkel, die je bijvoorbeeld als voorgerecht voor 6 personen kunt serveren, of voor 4 personen als hoofdgerecht. Serveer warm of koud, het kan allebei.

    sannekookt Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 lente-uitjes, gesneden
    • 1 kleine aardappel, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    • 1 kilo witte asperges, schoongemaakt en in stukjes
    • 1 venkelknol, schoongemaakt en in stukjes
    • 1 3/4 liter water
    • 1 groentebouillonblokje
    • 1 eetlepel verse dragon (of 1/4 theelepel gedroogde)
    • 1 1/2 eetlepel verse basilicum (of 1/2 theelepel gedroogde)
    • cashewroom (pureer 1 volle eetlepel ongebrande cashews met 125 ml water)
    • 2 eetlepels kwark of soja cuisine van Alpro

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de ui en lente-uitjes samen in een koekenpan met de olijfolie 2 minuutjes aan.
    2. Voeg de aardappelblokjes, asperges en venkel toe en bak 2 minuten mee. Roer regelmatig door de pan.
    3. Breng 1 3/4 liter water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schenk daarna in de pan over de groeten. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, zodat alle groenten zacht zijn.
    4. Zet het vuur uit, laat de soep een paar minuten afkoelen en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer of in een blender.
    5. Roer de kwark en cashewroom door de soep. Verwarm de soep, maar laat niet meer koken. Serveer.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren