Veganistische erwtensoep

    Veganistische erwtensoep

    9keer bewaard
    3uur10min


    383 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een stevige, hartige vegetarische spliterwtensoep. Smaakt opgewarmd nog lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 eetl plantaardige olie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 laurierblaadje
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 400g droge gele of groene spliterwten
    • 75g parelgort
    • 11/2 theel zout
    • 1.75L water
    • 3 wortels, gehakt
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 3 aardappels, in blokjes
    • handvol gehakte verse peterselie
    • 1/2 theel gedroogde basilicum
    • 1/2 theel gedroogde tijm
    • 1/2 theel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Doe de olie in een grote pan en sauteer hierin op matig heet vuur de ui, laurierblad en knoflook gedurende 5 minuten aan tot de ui glazig is. Voeg de erwten, gort, zout en water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, 2 uur door.
    2. Voeg de wortels, selderij, aardappels, peterselie, basilicum, tijm en zwarte peper toe.
    3. Kook zachtjes nog 1 uur langer door, tot de erwten en groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren