Italiaans kaasplankje

    Italiaans kaasplankje

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Prachtig voorgerecht van Italiaanse gedroogde kazen, geserveerd met gepekelde komkommer, paprikacoulis en salade mesclun (een Franse salade van jonge bladgroenten).

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gram Scamorza
    • 100 gram Barilotto di bufala
    • 100 gram Parmeggiano Reggiano
    • 1 komkommer
    • 1 handpalm grof zeezout
    • 1 rode paprika
    • olijfolie, naar smaak
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • scheut witte wijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 125 gram gemengde salade
    • scheut hazelnootolie
    • goede balsamico-azijn (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Haal de kazen uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen.
    2. Schil de komkommer en trek er dan met een dunschiller lange repen van. Gooi de pit weg. Doe de repen met een handpalm grof zeezout in een kom en zet het geheel onder koud water. Laat minstens vier uur rusten in de koelkast.
    3. Snij de paprika in stukken en smoor deze in olijfolie samen met de sjalot en de knoflook totdat alles zacht is. Voeg dan de wijn toe en laat nog 20 minuten garen op heel laag vuur. Pureer de massa.
    4. Haal de komkommer uit het zoute water en spoel hem in een zeef goed af onder stromend koud water. Laat goed uitlekken.
    5. Breng de gemengde salade op smaak met hazelnootolie.
    6. Snij de kazen in dunne plakjes en server met de coulis, de komkommer, de salade en eventueel wat druppels azijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren