Zuurkoolgebakjes

    Zuurkoolgebakjes

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een luxe versie van zuurkool met worst. Het zijn zuurkoolgebakjes van filodeeg, geserveerd met kleine worstjes en overgoten met een zelfgemaakte bearnaisesaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels ganzenvet of boter
    • 400 gr wijnzuurkool
    • 1,5 dl witte wijn
    • 6 jeneverbessen
    • bouquet garni (laurier, peterselie en tijm)
    • boter
    • 4 vellen filodeeg
    • 2 sjalotten gesnipperd
    • ½ dl witte wijnazijn
    • 2 dl witte wijn
    • paar takjes dragon
    • 4 eidooiers
    • 40 gram ijskoude boter
    • 3x4 worstjes naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Smelt het ganzenvet, voeg de zuurkool, de wijn, de jeneverbessen en het bouquet garni toe en laat geheel dit met gesloten pan op heel laag vuur minimaal een uur stoven.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt boter in een pan of in de magnetron en bestrijk hiermee het filodeeg. Vouw het dubbel en bekleed hiermee een ovenbakje. Vul het bakje op met de warme zuurkool en vouw het filodeeg hierover tot een bloem. Bestrijk het deeg nog licht met boter en plaats het in de oven. Laat het geheel goud kleuren.
    3. Voor de saus de sjalotten met de azijn en de wijn en een tak dragon inkoken tot 2 eetlepels vocht over zijn. De sjalotten eruit zeven en het vocht mengen met de eidooiers. Dit geheel au bain marie opkloppen tot een dikke saus ontstaat. Dan de ijskoude boter in klontjes door de saus roeren.
    4. De worstjes bakken in bakboter en serveren met het zuurkoolgebak en de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren