Karamelpeer met chocoladetaart en vanillesaus

    Karamelpeer met chocoladetaart en vanillesaus

    1keer bewaard
    2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een dessert van karamelpeer met een torta di cioccolate en vanillesaus. Een zeer geschikt dessert voor Kerst of andere speciale gelegenheden.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de taart
    • 100 gram chocolade
    • 30 gram roomboter
    • 3 grote eieren, gesplitst
    • 75 gram witte basterdsuiker
    • 2 eetlepels bloem
    • Voor de saus
    • 2 eidooiers
    • 40 gram suiker
    • 1 dl melk
    • 1 dl koksroom
    • 1 vanillestok
    • Voor de peren
    • 2 grote peren
    • flinke scheut dessertwijn
    • perenlikeur
    • 100 gram basterdsuiker
    • 2 steranijs
    • 1 kaneelstok

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

      De taart:

    1. Verwarm de oven voor op 140°C. De chocolade met de boter in een kom doen en au bain marie smelten. De eidooiers met de suiker en de helft van de bloem luchtig kloppen. Dit mengsel door chocolade kloppen. Eiwitten stijf kloppen en deze eveneens mengen door er luchtig door te scheppen met een spatel. Een ovenschaal beboteren en met de rest van de bloem bestuiven. Het beslag in de vorm gieten en de taart in circa 45 minuten afbakken in de voorverwarmde oven.
    2. De saus:

    3. Klop voor de saus de eidooiers dik en bleek met de suiker. Breng de melk en de room met de vanillestok aan de kook en laat even trekken. Schraap het merg uit de stok en doe het terug in de melk en room. Voeg dit toe aan de dooiers en klop au bain marie tot een mooie saus.
    4. De peren:

    5. Schil de peren, halveer ze en snij het klokhuis eruit. Smelt de suiker in een zware pan totdat deze amberkleurig is. Blus deze af met dessertwijn en leg er perenhelften in, voeg heet water toe totdat de peren net onder staan. Voeg dan de steranijs, een flinke scheut peerlikeur en de kaneelstok toe en maak de peren beetgaar. Verwijder anijs en kaneel en kook dan de vloeistof in tot stroop en laat afkoelen.
    6. Snij de taart in punten en serveer met de peer, waarover de stroop is gegoten en de vanillesaus. Geef er een ijskoud glaasje perenlikeur bij.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren