Vanille-ijs en aardbeien met balsamico

    5 uur 25 minuten

    Dessert van aardbeien met balsamico-azijn, geserveerd met klassiek zelfgemaakt vanille-ijs.

    Herman Meijers Kookstudio

    Gelderland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gram aardbeien
    • 1 eetlepel balsamico-azijn
    • poedersuiker
    • 2 dl volle melk
    • 2 dl slagroom
    • 1 vanillestok
    • 3 eidooiers
    • 75 gram suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:5uur25min 

    1. Laat de aardbeien zonder kroontje samen met een eetlepel azijn en poedersuiker minstens een uur marineren op kamertemperatuur.
    2. Breng voor het ijs de melk met de room, een eetlepel suiker en de gespleten vanillestok aan de kook. Laat dit geheel een kwartier trekken.
    3. Klop de eidooiers met de rest van de suiker dik en licht van kleur. Schraap het merg uit de vanillestok en doe het terug in de room. Voeg de room al kloppend bij het eimengsel en maak hiervan au bain marie een vla. Laat dit mengsel afkoelen in de vriezer en draai er ijs van.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties