Tonijn met sinaasappel en olijven

    Tonijn met sinaasappel en olijven

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een mooi voorgerecht van tonijn met sinaasappel en olijven, geserveerd met rucolasla, croutons en een dressing van sherry-azijn.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stengel bleekselderij, in fijne repen
    • 2 sneden oerbrood in dobbelstenen
    • olijfolie
    • sherry-azijn, naar smaak
    • mosterd, naar smaak
    • visfond, naar smaak
    • zout en peper
    • 300 gram tonijn in vier mootjes
    • boter + olijfolie
    • 100 gram kleine zwarte olijven, gehalveerd
    • 1 grote handsinaasappel, geschild en in vier plakken
    • 75 gram rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Blancheer de bleekselderij beetgaar. Besprenkel de dobbelstenen oerbrood met olijfolie en maal er wat peper over. Bak ze goudbruin in een oven van 180°C.
    2. Maak van azijn, olie, mosterd, fond en zout en peper een niet te zure dressing.
    3. Bak de moten tonijn heel kort in hete boter met een scheut olijfolie. Maak het bord mooi op met alle ingrediënten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren