Ananassorbetijs met ananas

    Ananassorbetijs met ananas

    1keer bewaard
    2uur55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Fruitig dessert van zelfgemaakt ananassorbetijs met verse stukjes ananas.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het ijs
    • 2/3 ananas
    • 2 dl water
    • 150 gram suiker
    • sap van 1 citroen
    • ½ eiwit
    • Voor de saus
    • 1 schijf ananas (liefst vers)
    • 75 gram suiker
    • 1 dl water
    • sap van ½ citroen
    • 1 reep pure chocola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur in de diepvries  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. Schil de ananas en snij hem in drie gelijke schijven en verwijder de kern. Snij twee schijven in stukken en pureer deze. Breng 2 dl water en 150 gram suiker aan de kook en laat dit geheel inkoken tot een stroopje. Laat wat afkoelen en voeg het samen met het citroensap aan het ananasmengsel toe. Draai er samen met het eiwit ijs van in een ijsmachine (heet ook wel sorbetierre). Doe dit volgens de instructies van de fabrikant.
    2. Doe hetzelfde voor een saus van 1 schijf ananas met 75 gram suiker en 1dl water (eerst inkoken en daarna in de ijsmachine koud laten worden). Laat het eiwit in de ijsmachine weg. Snij de overgebleven ananas in kleinere stukken of dunne plakken.
    3. Smelt de chocola au bain marie.
    4. Leg de schijven of stukken ananas met de saus op een bord leg er een quenelle ijs op en giet een heel dun straaltje gesmolten chocola op het bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren