Tempura met dipsaus

    Tempura met dipsaus

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tempura is een gerecht van gefrituurde groenten met een knapperig deeglaagje. Deze gefrituurde groenten worden geserveerd met een dipsaus op basis van sojasaus, limoenolie en sesamolie. Zeer geschikt als hapje of als voorgerecht.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het beslag
    • 125 gram bloem
    • 1 eidooier
    • 1 eiwit
    • snuf zout
    • 1/8 liter water
    • Voor de groenten
    • 1 winterwortel
    • 4 grote oesterzwammen of 8 kleinere
    • 1 courgette
    • 8 broccoliroosjes
    • bos peterselie
    • Voor de dressing
    • 2 eetlepels limoenolie
    • vier druppels sesamolie
    • 1 eetlepel sojasaus
    • scheutje sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak een glad beslag van de bloem, eidooier zout en het water en laat het afgedekt een half uur rusten. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het beslag.
    2. Maak de groenten schoon. Snij de wortel in “frietjes” en blancheer deze 4 minuten.
    3. Oesterzwammen schoonmaken en stelen afsnijden. Courgette wassen en er vingerdikke schijfjes van snijden. Peterselie wassen, goed droog slingeren en dep eventueel met keukenpapier verder droog.
    4. Dompel de groenten achtereenvolgens in het beslag, iets laten uitlekken en ze in een paar minuten goudbruin frituren. Laat ze na het frituren op keukenpapier uitlekken.
    5. Maak een dressing van limoenolie, paar druppels sesamolie, sojasaus en een scheutje sherry.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren