Yoghurt sinaasappeltaart

Yoghurt sinaasappeltaart

12keer bewaard
5uur


6 personen hebben dit gemaakt

Deze yoghurt sinaasappeltaart was een uitprobeersel dat erg goed is uitgepakt.

Jolve Overijssel, Nederland

Ingrediënten
Opbrengst: 1 taart

 • 1 rol oreo koekjes
 • 200 ml slagroom
 • 400 gram halfvolle yoghurt
 • 2 sinaasappels
 • 50 gram boter
 • 60 gram suiker of natrena voor een minder suiker dieet
 • 5 velletjes gelatine

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur 

 1. Maal de koekjes fijn en laat de boter smelten. Doe de koekkruimels bij de boter en roer dit goed door. Stort dit in een taartring van ongeveer 20 / 22 cm doorsnee. Druk goed aan en zet dit in de koelkast of tien minuten in de vriezer. Dit wordt de taartbodem.
 2. Leg 4 blaadjes gelatine in water om te weken. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit en doe dit in een pannetje.
 3. Mix de slagroom met de suiker stijf. Als je dit hebt gedaan doe dan de yoghurt en sinaasappelrasp bij de stijf geslagen slagroom en meng goed door. Niet kloppen maar gewoon met een spatel mengen. Mocht je natrena ipv de suiker gaan gebruiken, sla dan de slagroom zonder suiker stijf en doe de natrena bij de yoghurt in voor dat je dit weer bij de slagroom doet.
 4. Verwarm nu het uitgeperste sap in een pannetje. Niet koken maar er net tegenaan. Haal de pan van de kookplaat, knijp de velletjes gelatine uit en laat dit in de hete jus oplossen. Goed blijven kloppen tot dit is afgekoeld.
 5. Als de jus met gelatine is afgekoeld giet je dit weer bij het room-yoghurtmengsel en meng alles goed door. Dit stort je weer op de koekbodem en je zet dit alles weer in de koelkast om op te laten stijven. Alles bij elkaar heeft het 4 uurtjes nodig om goed op te stijven.
 6. De laatste laag doe je als de taart al een uurtje of 1,5 in de koelkast heeft gestaan. Je legt 1 velletje gelatine in water om te weken, minstens 5 min. De laatste sinaasappel persen we uit en zoals eerder beschreven verwarmen we het sap. Niet koken dus maar er net tegenaan. Als het goed warm is, halen we de pan van het vuur en knijpen de gelatine uit om vervolgens in het sap te laten smelten. Goed roeren met een garde zodat er geen klontjes ontstaan en laten afkoelen. Dit gieten we voorzichtig op de opgesteven yoghurtroom van de taart. Iets met de taartring draaien zodat er een mooi oranje laagje over de hele taart verschijnt. Dit laten we weer verder in de koelkast opstijven.

Tip

Dit is een hele lekkere taart die zo is gemaakt zonder oven. Hiervoor kun je alle soorten citrus fruit gebruiken en koekjes. Zo is limoen met Cocos koekjes ook een erg lekkere combi.

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

Jolve
van
0

Lekkere frisse taart - 10 feb 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren