Robuuste goulash

    Robuuste goulash

    8keer bewaard
    3uur


    13 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke robuuste goulash, gemaakt met doorregen runderlappen, ui, paprika, tomaat, prei en wortel.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo doorregen rundvlees in blokken gesneden
    • zout en peper
    • 2 eetlepels bloem
    • olijfolie
    • 3 grote uien, grof gesneden
    • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
    • 3 preien, in ringen gesneden
    • 3 paprika's, grof in blokjes gesneden
    • 1 winterwortel, in blokjes gesneden
    • 2 blikjes tomatenblokjes
    • 2 blikjes warm water
    • 1 dessertlepel sambal of een rood pepertje of gebruik cayennepeper
    • 1 plastic zakje
    • 1eetlepel paprika poeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Doe het gesneden vlees in een plastic zak met het zout en peper en de bloem. Goed schudden nu, zodat het vlees helemaal bedekt is met een dun laagje bloem.
    2. Zet een braadpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Als de olie heet is, het vlees met bloem in de pan doen en alles goed aanbraden. Wel regelmatig omscheppen anders gaat de bloem aanbakken.
    3. Als het vlees is aangebraden doen we vervolgens de uien en knoflook bij het vlees. Ook dit braden we even allemaal aan tot de uien glazig zijn.
    4. Nu doen we de prei, paprika en wortel bij het vlees en scheppen wederom alles door, om als laatste de tomatenblokjes en sambal en de paprikapoeder erbij te doen. En we blijven omscheppen. Vul de 2 blikjes van de tomatenblokjes met warm water en ook dit gaat in de pan.
    5. Nu we alles in een pan hebben laten we dit 2 tot 2,5 uur op zacht vuur stoven. Wel elke keer blijven roeren. En blijven proeven of er zout en peper bij moet. Lekker met rijst.

    Tip

    Bloem aanbraden bindt het vocht in de pan waardoor je een heerlijke saus krijgt. En door het samen met het vlees in een zakje te doen, zorgt ervoor dat er een perfect dun laagje bloem aan het vlees blijft hangen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    was heerlijk wel laurierblad en tijm toegevoegd maar ga dit zeker nogmaals maken - 08 okt 2015

    Jolve
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 09 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren