Oranje leeuwencupcakes

    Oranje leeuwencupcakes

    1keer bewaard
    1dag1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze oranje leeuwencupcakes brullen voor Oranje! Ze zijn gemaakt van een gewone cakemix met een kers of framboos erin verstopt. Daarna zijn ze versierd met champagnebotercrème en een oranje leeuw die schreeuwt naar de overwinning!

    MariekeWolswijk Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • Voor de cakejes
    • 400 gr cakemix van de bakzolder (dit is een half pak)
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 4 eieren
    • citroensap (optioneel)
    • 12 frambozen en/of ontpitte kersen
    • Voor het glazuur
    • 125 gr botercrème mix van Funcakes
    • 125 ml champagne (je kunt ook water gebruiken)
    • 150 gr ongezouten (room)boter
    • 1 siliconen mal in de vorm van een leeuw
    • 1 pakje oranje fondant

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag drogen  ›  Klaar in:1dag1uur20min 

      Een dag van tevoren:

    1. Kneed de oranje fondant soepel en duw genoeg fondant in de mal om deze te vullen. Haal de leeuw daarna voorzichtig uit de mal. Doe dit 12 keer. Laat ze een nachtje uitharden.
    2. De cupcakes:

    3. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm voor 12 muffins in met boter of vul met papieren bakjes.
    4. Mix de boter zacht en romig en voeg daarna één voor één de eieren toe totdat ze geheel zijn opgenomen. Voeg daarna het citroensap (optioneel) en de cakemix toe. Meng goed door, ongeveer 3 minuten.
    5. Vul de muffinbakjes voor de helft met beslag, leg daarna een ontpitte kers of een framboos in het midden en dek af met een volle eetlepel beslag. Zorg dat het fruit bedekt is en de cakevormpjes ong. voor 3/4 vol zijn. Bak de cakejes ongeveer 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven tot een ingestoken spies of breinaald er schoon uitkomt. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
    6. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de botercrème op kamertemperatuur zijn. Meng met een garde de botercrèmemix van Funcakes samen met de champagne en zet dit minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Klop met een elektrische mixer de zachte boter in ca. 5 minuut romig. Voeg het champagnemengsel in gedeeltes toe aan de boter, meng steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix de botercrème nog ong. 10 minuten tot een gladde crème. Vul een spuitzak met de crème en leg in de koelkast.
    7. Laat de cupcakes goed afkoelen voor je de crème erop spuit en decoreer daarna met een oranje leeuw van fondant.

    De brullende leeuwen mal:

    Ik heb deze online gevonden bij taartnouveau, maar hij is ook elders online te vinden door op "FPC SUGARCRAFT MOULD RAMPANT LION" te googelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren