Mijn appelcake

    Mijn appelcake

    13keer bewaard
    1uur15min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Na het maken van deze appelcake had ik nog 1 ei nodig voor een ander gerecht, maar die had ik niet meer. In ruil voor een plak cake had ik bij de buurman een ei geleend. 5 minuten later riep hij dat ik zoveel eieren mocht hebben als ik wilde, omdat de cake zo lekker was!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appelcake

    • 200 gr suiker
    • 200 gr zachte roomboter (op kamertemperatuur)
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • 1 appel
    • snufje kaneel
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
    2. Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag.
    3. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij in dunne plakjes en snij elk plakje weer in drieën. Bestrooi de stukjes appel met het citroensap en de kaneel en schep om met een lepel, zodat alle stukjes appel goed bedekt zijn. Roer daarna de stukjes appel door het beslag en giet vervolgens het beslag in de cakevorm.
    4. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    Zou het recept ook kunnen met geraspte kleine stukjes appel, en dan die door het beslag? Bedankt! - 19 okt 2014

    Nanda
    van
    1

    Goed recept!! Appelcake is een klassieker en altijd weer een succes, mijn collega's vonden 'em heerlijk :-) - 28 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren