Pastasaus à la Sofie

    Pastasaus à la Sofie

    1keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een zelfbedachte saus omdat ik niet alle ingrediënten (die bijna standaard in de sauzen zitten) lekker vind.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook
    • 1 ui
    • olie
    • 300 gram rundvleesgehakt
    • 200 á 250 gram sperziebonen
    • gezeefde tomatensaus (uit pakje)
    • 3 á 4 tomaten
    • handjevol pijnboompitten
    • oregano en peterselie kruiden
    • mozzarella (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snijd de ui en knoflook klein en doe ze in de pan met een scheutje olie. Laat het eventjes bakken.
    2. Doe daarna het gehakt erbij in de pan (met ui en knoflook).
    3. Snijd de sperziebonen klein en doe deze ook in de pan. Laat het even bakken/gaar worden.
    4. Gooi daarna een pakje tomatensaus in de pan.
    5. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze erbij.
    6. Breng de saus op smaak door zelf een hoeveelheid pijnboompitten, oregano en peterselie kruiden bij te voegen.
    7. Als laatste, wanneer de saus bijna klaar is, kun je eventueel nog mozzarella bij toevoegen. Snijd de mozzarella dan ook in kleine blokjes.

    Tip

    Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken als je dat lekker vindt. Ik maak overigens altijd meer saus dan ik nodig heb, dus wat overblijft gaat in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren