Kokosgebak met witte chocolade

    Kokosgebak met witte chocolade

    4keer bewaard
    2uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere en luchtige kokoskoek met een bodem van fijngemalen Oreo koekjes en een luchtige vulling van geraspte kokos en witte chocolade.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kokostaart

    • 115 gr boter
    • 2 rollen Oreo koekjes (samen 300 gr)
    • 4 eiwitten
    • 200 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels maizena
    • 2 theelepels vanillearoma
    • 160 gr geraspte kokos
    • 150 gr witte chocolade, in kleine stukjes gebroken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ronde springvorm in met boter en bedek voor het dichtklikken van de springvormrand de bodem met bakpapier. Knip de randjes bakpapier wat bij, zodat ze niet te ver uitsteken.
    2. Maal de Oreo koekjes fijn in de kom van een keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron of gebruik een steelpannetje. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
    3. Klop de eiwitten stijf tot zachte pieken vormen en voeg dan geleidelijk (lepel voor lepel) de poedersuiker toe, terwijl je blijft kloppen. Blijf doorkloppen tot de eiwitten helemaal stijf zijn geklopt (duurt ong. 5 minuten).
    4. Schep nu met een spatel voorzichtig de maizena, geraspte kokos en het vanillearoma door de stijfgeklopte eiwitten. Zet de kom opzij.
    5. Smelt de witte chocolade au bain-marie (door een metalen kom in een pannetje met kokend water te zetten, zonder dat het water de inhoud van de kom raakt). Roer met een spatel de gesmolten chocolade ook voorzichtig door de kom met eiwitten. Schep deze vulling nu over de koekjesbodem in de bakvorm.
    6. Bak de kokoscake ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Haal de taart uit de oven en laat 2 uur in de springvorm afkoelen.

    Benodigdheden:

    Het is handig om voor deze kokoscake een keukenmachine te gebruiken om de koekjes fijn te malen. Verder heb je een springvorm met losse bodem nodig en wat bakpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    me
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 18 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren