Vegetarische linzensoep met tomaat en chilipeper

    Vegetarische linzensoep met tomaat en chilipeper

    33keer bewaard
    30min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Een snel, eenvoudig en lekker recept voor een stevige, vullende linzensoep. De soep is het lekkerst als u een staafmixer of foodprocessor gebruikt. Serveren met krokant brood voor een heerlijk vullende lunch of avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, zeer fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 blik (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 groene of rode chilipeper, fijngesneden
    • 200 gr rode linzen
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 225 ml water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels zure room ter garnering (eventueel)
    • 2 takjes verse basilicum ter garnering (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote sauspan of stoofpan olijfolie verhitten en daarin de ui lichtbruin bakken. Tomaat, chilipeper, linzen, komijn en basilicum, plus water toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten en de linzen in ong. 20 minuten gaar sudderen.
    2. Als de linzen zacht zijn de soep met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Om het gerecht mooi af te maken elke kom garneren met een lepel zure room en een takje basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    IngeKuntze
    0

    Erg lekker, makkelijk te maken en je kan 't invriezen - 21 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren