Crumble van appel en peer

    Een goed recept voor een heerlijk toetje: appel-peercrumble. Stukjes appel en peer bedekt met een knapperige en overheerlijke kruimellaag. Serveer met een bolletje ijs, of slagroom.

    Lisa

    Zuid-Holland, Nederland
    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 25 gr havermoutvlokken
    • 20 gr (licht)bruine basterdsuiker
    • 25 gr bloem
    • snufje zout
    • handje pecannoten, gebroken
    • 30 gr boter, in blokjes
    • 1 appel, in kleine stukjes
    • 1 peer, in kleine stukjes
    • 1 eetlepel suiker
    • snufje kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Meng havermout, bruine basterdsuiker, bloem, zout, noten en boter. Wrijf dit met je vingers tot een kruimelig mengsel.
    3. Schil de appel en peer, snij in blokjes en meng met de suiker en kaneel. Verdeel het fruit over de bodem van een klein ovenschaaltje.
    4. Verdeel het kruimelmengsel over het fruit. Druk licht aan. Bak de crumble in ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties