Kokosijs

    Kokosijs

    7keer bewaard
    25min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk kokosijs is makkelijk om te maken met dit recept. Geroosterde kokos maakt het extra speciaal. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 90 gr geraspte kokos
    • 5 grote eierdooiers
    • 275 ml halfvolle melk
    • 170 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 475 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte kokos toe rooster het onder voortdurend roeren goudbruin. Haal van het vuur en zet opzij.
    2. Meng de slagroom, melk, zout en de helft van de suiker in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot er belletjes vormen aan de randen, voeg dan 2/3 van de geroosterde kokos toe. Verwarm weer tot er belletjes komen, haal dan van het vuur en laat 20 minuten staan.
    3. Klop ondertussen de eierdooiers tot ze romig zijn. Voeg de resterende suiker toe en klop tot een glad geheel.
    4. Giet het roommengsel door een zeef en gooi de kokos weg (of gebruik het voor iets anders). Verwarm het roommengsel opnieuw tot er belletjes vormen aan de randen.
    5. Voeg langzaam een lepel van het warme roommengsel aan de eierdooiers toe, onder voortdurend mixen met een garde. Herhaal dat een paar keer, tot het eimengsel warm is geworden. Voeg dan het eimengsel langzaam toe aan het roommengsel in de pan op middellaag vuur. Blijf kloppen met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Blijf doorwarmen tot het mengsel indikt.
    6. Schep het roommengsel in een kom en zet deze in een ijsbad. Roer af en toe door, tot het is afgekoeld. Haal de kom uit het ijsbad, dek af met plastic huishoudfolie en zet in de koelkast, tot het helemaal is afgekoeld, ongeveer 1 tot 2 uur.
    7. Doe het afgekoelde roommengsel in je ijsmachine en laat het bevriezen volgens de aanwijzingen in de handleiding. Voeg op het allerlaatst de resterende 1/3 van de geroosterde kokos toe en laat dat nog even door de ijsmachine doorroeren.
    8. Haal het ijs uit de machine en schep het in een afsluitbaar plastic bakje. Zet 2 uur (of een nacht) in de vriezer voor serveren.

    Video

    Kokosijs
    Kokosijs

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren