Zelfgemaakte harissa

    1 uur 20 minuten

    Zelfgemaakte harissa is veel lekkerder dan de harissa die je in de winkel in potjes of tubes koopt. Het is gemakkelijk om zelf thuis te maken en het geeft een authentieke Noord-Afrikaanse smaak aan een heleboel gerechten. Bekijk ook de video van dit recept.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 600 gr harissa

    • 60 gr gedroogde rode chilipepers
    • 3 eetlepels komijnzaad
    • 2 1/2 eetlepel korianderzaad
    • 2 1/2 eetlepel venkelzaad
    • 1 eetlepel karwijzaad
    • 45 gr knoflook
    • 1 eetlepel zout
    • 225 ml wittewijnazijn
    • 225 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur weken  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwijder de zaadjes uit de gedroogde pepers. Leg de pepertjes in een kom en schenk er heet water over tot ze bedekt zijn. Laat 1 uur weken.
    2. Rooster ondertussen de komijn-, koriander-, venkel- en karwijzaadjes in een droge koekenpan op hoog vuur, onder voortdurend roeren, tot ze gaan geuren. Haal dan direct de zaadjes uit de pan en maal ze grof in een vijzelpot.
    3. Laat de pepers uitlekken, maar bewaar een paar eetlepels van het water.
    4. Doe de knoflook met wat van het bewaarde peperwater in een keukenmachine. Pureer goed. Voeg de pepers, specerijen, zout en azijn toe. Laat een paar minuten pureren, tot je een glad mengsel hebt.
    5. Laat de keukenmachine draaien en voeg langzaam in een gelijkmatige straal de olijfolie toe aan het mengsel. Stop met toevoegen zodra je een gladde pasta hebt (je hebt misschien niet alle olie nodig).

    Video

    Zelfgemaakte harissa
    Zelfgemaakte harissa
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties