Bosbessen-plaatkoek

    Bosbessen-plaatkoek

    6keer bewaard
    1uur


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Duits recept voor 'kuchen' met bosbessen in een romig custard-laagje. Als je de slagroom over de koek schenkt, denk je eerst dat het veel teveel slagroom is, maar maak je geen zorgen, het deeg neemt het volledig op.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote plaatkoek

    • Voor het deeg
    • 150 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • 3 eieren
    • een beetje geraspte citroenschil
    • een goede scheut rum
    • 300 gr (spelt)bloem
    • 1/2 zakje bakpoeder
    • snufje zout
    • 650 gr bosbessen
    • Voor de custardlaag
    • 400 ml slagroom
    • 125 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 210°C. Een diepe bakplaat invetten en met bloem bestuiven.
    2. Klop de boter, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa. Eieren een voor een toevoegen en steeds goed doorroeren. Voeg dan de citroenschil en rum toe. Voeg door een zeef de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag en schep dit goed door. Verdeel het beslag over de ingevette bakplaat en verdeel hierover de bosbessen.
    3. Bak de plaatkoek 20 minuten in de voorverwarmde oven op het onderste rek.
    4. Klop de eieren goed op en voeg dan suiker en vanillesuiker toe. Als laatste de slagroom erdoor mengen en het mengsel over de koek gieten.
    5. Bak de koek in 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren