Duitse kersencake

    Duitse kersencake

    1keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    De kersen maken deze cake (kuchen) extra sappig en hij is ook nog eens snel te maken. Er zit ook nog chocolade en hazelnoten in deze cake, wat hem extra speciaal maakt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde cake

    • 200 gr roomboter of margerine
    • 180 gr suiker
    • 4 eieren
    • snufje zout
    • 150 gr bloem
    • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
    • 125 gr gemalen hazelnoten
    • 100 gr geraspte chocola
    • 1 afgestreken theelepel kaneel
    • 1 pot kersen zonder pit, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in.
    2. Boter en suiker mixen tot het romig is. Een voor een de eieren en het zout toevoegen terwijl je blijft mixen. Meng bloem en bakpoeder samen en voeg door een zeef toe aan het beslag, mix goed door. Als laatste de chocolade, gemalen hazelnoten en kaneel erdoor mengen.
    3. Schenk het beslag in de voorbereide springvorm en strijk glad. Verdeel de kersen hierover.
    4. Bak de cake ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren