Noedels met groenten en gehakt

    Noedels met groenten en gehakt

    5keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk oosters gerecht van noedels met gezonde groenten als bimi, paksoi en spinazie en smakelijk, zoet rundergehakt. Niet verplicht om met stokjes te eten ;-)

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 3 personen

    • 1 runderbouillonblokje
    • 200 gr noedels (mie)
    • 150 gr bimi (babybroccoli/broccolini)
    • 100 gr paksoi, gesneden
    • flinke handvol verse spinazie
    • 250 gr mager rundergehakt
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • ketjap
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 theelepel sambal
    • 2 lente-uitjes, gesneden
    • 1/2 limoen, in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verkruimel het bouillonblokje in een pan met ruim water. Breng aan de kook en als de bouillon opgelost is voeg je de noedels toe. Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 minuut voor het einde van de kooktijd de groenten toe, zodat deze blancheren.
    2. Giet de groenten en noedels af in een vergiet, maar vang een kopje van de bouillon op.
    3. Bak het gehakt zonder olie in een koekenpan rul en bruin. Schep eventueel vet af. Voeg de honing toe en roer om. Schep uit de pan in een kommetje en zet apart.
    4. Verwarm de olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de knoflook kort aan. Voeg dan de groenten, noedels, ketjap, zwarte peper, sambal en wat van de opgevangen bouillon toe, meng en roerbak dit kort tot alles goed warm is.
    5. Verdeel over kommen (of borden) en schep over elke portie wat van het gehakt, een handje gesneden lente-ui en geef er een partje limoen bij om erover uit te knijpen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    0

    erg lekker!! - 08 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren