Rode bessen jam

    (4)

    Rode bessen zijn perfect voor het maken van jam, door hun hoge pectinegehalte. We hebben een aantal rode bessenstruiken in onze tuin en elk jaar kijken we er weer naar uit om ze te kunnen plukken. Lekkere jam voor op brood, als basis voor sauzen en ook heerlijk bij vanilleijs!


    74 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 potten rodebessenjam

    • 1350 gram rode bessen
    • 600 ml water
    • 1800 gram kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Was de rode bessen en verwijder eventuele takjes. Doe de rode bessen met het water in een grote pan en breng aan de kook op middelmatig vuur, tot het fruit zacht is en uit elkaar valt, na ongeveer 30-45 minuten.
    2. Voeg de suiker toe en breng de jam aan de kook. Test of de jam al klaar is, door een druppel jam op een ijskoud bordje te laten vallen, hou het bordje scheef, als de jam stevig is en blijft plakken aan het bordje, is het klaar.
    3. Schep de jam in gestereliseerde jampotten en sluit direct af. Zet ze minstens 8 uur ongeopend op een koele, donkere plek voor het beste resultaat.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties