Vegetarische notenburgers

  (25)
  30 minuten

  Op basis van bulgur, cashewnoten en zonnebloempitten. De burgers zijn het lekkerst als u ze voor gebruik in de koelkast legt. Ze kunnen op barbecue, grill of in de pan bereid worden. Het recept is voldoende voor 6 flinke notenburgers.


  25 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 175 ml water
  • 150 gr bulgur
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 175 gr cashewnoten
  • 100 gr ongezouten zonnebloempitten
  • 2 eieren, geklopt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 scheutje hete pepersaus, bijv. Tabasco

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 18min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2min  ›  Klaar in:30min 

  1. In een sauspan bulgur met water en sojasaus aan de kook brengen. Van het vuur halen, afdekken en ong. 10 minuten laten staan, tot het vocht opgenomen is.
  2. Cashewnoten en zonnebloempitten in een keukenmachine fijnmalen.
  3. In een grote kom gekookte bulgur en gemalen noten en zonnebloempitten, geklopt ei, chilipoeder, knoflook en hete pepersaus vermengen. Afdekken en 4 uur in de koelkast zetten zodat de smaken kunnen vermengen.
  4. De barbecue matig heet laten worden.
  5. Vorm van de bulgurmix 6 burgers. Om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen een stuk folie op het barbecuerooster leggen. Ong. 10 minuten roosteren (1 keer keren), of tot de burgers bruin en heet zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de burgers en de hitte van de barbecue.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (25)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  0

  Heeft potentie! De ingrediënten zijn zeker juist gekozen, maar zo als Ezthur al aangeeft mis ik smaak en vind ik het ondanks dat ik 4 eieren gebruik en heel veel kruiden, het nogal droog en niet zeer smaakvol. Twee dingen, het kan komen doordat ik ze niet lang genoeg heb laten rijpen (1,5 uur), waardoor de kans op smaakontwikkeling wordt gemist, en daarnaast denk ik dat er vet aan toegevoegd dient te worden om de smaak te kunnen dragen. Wanneer ik een keer geraspte kaas toevoeg en ik herinner mezelf hier het resultaat te posten, dan gaan we verder. Zoals ik al eerder aangaf, een gerecht met potentie!  -  07 jul 2014

  van
  0

  Op zich waren de burgers lekker, maar naar mijn smaak iets te droog. Bovendien blijven ze niet mooi compact, ze neigen nogal uit elkaar te vallen. Ik denk dat ik er volgende keer een ei extra bij doe. Hopelijk helpt dat. Ook mag het van mij iets meer gekruid. Ik had al wat meer kruiden toegevoegd (ook peper/zout), maar het viel een beetje weg. Met deze aanpassingen ga ik ze zeker nog een keer maken!  -  06 mei 2013

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren