Eenvoudig roomkaasglazuur

    Eenvoudig roomkaasglazuur

    9keer bewaard
    15min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit roomkaasglazuur recept is mijn ultieme recept! Ik gebruik zowel roomkaas als mascarpone en dan klop ik er slagroom door voor een luchtige textuur. Je kunt het op vrijwel elke taart, cake of op cupcakes gebruiken. Ik vind het bijzonder lekker op worteltaart en red velvet cake. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 850 gr glazuur

    • 250 gr roomkaas
    • 250 gr mascarpone
    • 150 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 225 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de roomkaas en de mascarpone tot een glad en luchtig mengsel. Voeg poedersuiker en vanille toe en klop weer tot een glad mengsel.
    2. Voeg de slagroom in verschillende porties toe en klop steeds goed na elke toevoeging. Goed blijven kloppen tot het mengsel dik en romig is geworden.
    3. Gebruik het glazuur onmiddellijk op een taart/cake, of zet het in de koelkast tot je het nodig hebt. Dit recept maakt genoeg om een ronde cake (doorsnede 23cm) met 2 tot 3 lagen mee te bedekken.

    Tip:

    Je kunt ook in totaal 500 gr roomkaas in dit recept gebruiken in plaats van zowel de roomkaas en mascarpone.

    Video

    Roomkaasglazuur
    Roomkaasglazuur

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren