Balinese hete kip

    Balinese hete kip

    11keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik 30 jaar geleden gekregen van een collega. Bij ons thuis zijn we hier dol op. En doet me altijd weer denken aan die goede oude tijd. Als je van pittig eten houdt moet je het zeker proberen.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo kippenpoten of drumsticks
    • 1 groot glas heel water
    • 1 boemboe bali blok nr 13 (bij de toko verkrijgbaar)
    • 1 witte kool, gesneden
    • 1 grote ui, gesneden / gesnipperd
    • 3 tot 4 eieren
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • rijstolie of zonnebloemolie
    • zout, naar smaak
    • rijst, naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Olie in braadpan heet laten worden, hierop gaat de kip met een groot glas heet water en goed roeren. dit laten we een halfuur tot drie kwartier onder af en toe roeren pruttelen. Niet te ver laten inkoken anders is de saus te dun.
    2. We koken de rijst zoals de verpakking aangeeft. Je kunt de rijst ook in kokosmelk koken met wat citroengras, dat is ook erg lekker.
    3. Olie in de pan heet laten worden en hierin fruiten we de ui glazig. Daarop gaat de paprikapoeder en laat dit even mee fruiten. Nu gaat de witte kool erbij met wat zout. Alles goed doorscheppen en de kool iets laten slinken. Is de kool beetgaar dan gaan de eieren erdoor. Goed roeren zodat alles er een beetje rul uitziet.
    4. Schep alles op een bord en eet smakelijk.

    Tip

    Je kunt de kip en saus ook een dag van tevoren maken zodat alle smaken goed in het vlees trekken. Ikzelf haal altijd het vlees van het bot en doe het vlees bij de saus in de pan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren