Wildschotel

    Wildschotel

    8keer bewaard
    2uur15min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Deze stevige Schotse wildschotel wordt gebruind met ui en knoflook in een worcestersaus met tijm en laurierblad.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 kg wild stoofvlees
    • 3 uien, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 laurierblad
    • 1/2 theel gedroogde tijm
    • 1 eetlepel zout
    • 750 ml water
    • 7 kleine aardappels, geschild en in vieren
    • 1 pond pastinaak, geschild en in stukjes
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 4 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. In een grote stoofpan de olie verhitten en daarin het vlees aanbraden. Ui, knoflook, worcestersaus, laurierblad, tijm, zout en 750 ml water toevoegen.
    2. In een gesloten pan 1 1/2-2 uur laten sudderen, tot het vlees mals is.
    3. Aardappels en pastinaak erdoor roeren en gaar koken. Bloem en resterend water toevoegen en roeren tot de stoofschotel licht ingedikt is. Laurierblad verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren