Vertruffelijke lasagne bolognese

    Vertruffelijke lasagne bolognese

    3keer bewaard
    1uur25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Van deze lasagne maak ik altijd lekker veel zodat we er vaker van kunnen eten. Je kan deze lasagne namelijk fijn invriezen. Meestal betekent dit dat de lasagne binnen 2 weken op is, zo lekker vinden wij hem. Dit is zo'n heerlijk succesrecept dat eigenlijk bijna iedereen lekker vindt. Zeer geschikt voor een etentje. Mooi te combineren met de recepten gegrilde asperges en Italiaanse pomodori salade, die ook op deze website te vinden zijn.

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 800 gram biologisch rundergehakt
    • 3 grote bekers crème fraîche
    • 3 bollen (buffel)mozzarella
    • 1 stuk verse Parmezaanse kaas
    • 3 pakjes tomaten fritto van Heinz
    • 2 pakken verse lasagnebladen (AH)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Braad het gehakt zonder boter of olie rul in een anti-aanbak pan en verwarm de oven alvast voor op 250°C.
    2. Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.
    3. Voeg de tomaten fritto toe aan het rulle gehakt. Je kan de lasagna nu gaan samenstellen.
    4. Begin met een laag tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 lasagnebladen. Schep op elk blad een eetlepel crème fraîche en een soeplepel saus. Leg daarop per lasagneblad 2 plakjes mozzarella. Leg hier weer 2 lasagnebladen (druk deze een beetje aan zodat de ingrediënten mooi verdelen) op en herhaal deze werkwijze. Eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en leg een vel aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schalen gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagne nog zo'n 15 minuten gratineren. Daarna uit de oven halen en zo'n 10 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm...!

    Tip

    Garneren kun je met wat fijngeraspte verse Parmezaanse kaas en wat verse basilicum of oregano.

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/lasagna-bolognese/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren