Heerlijke goulash

    Heerlijke goulash

    6keer bewaard
    2uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van een vriend gekregen. Inmiddels heeft deze goulash een vast plekje verdient in ons kookrepertoir, zo lekker vinden wij hem. Het is een fijn gerecht om in het weekend te maken omdat het vrij lang op moet staan. Maar dat betekent dan wel weer dat je ondertussen fijn iets anders kan gaan doen. Ondertussen trekken de heerlijke hartige geuren van de goulash die lekker op het fornuis staat te pruttelen door het huis. Misschien verheug jij je bij het maken van dit recept net zoals ons op het moment dat het ein-de-lijk etenstijd is. Geniet ervan!

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ± 1 liter runderbouillon
    • 2 rode paprika's
    • 1 bakje champignons
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 kg runderpoulet
    • wat bloem
    • olie om te bakken
    • 2 volle eetlepels zoete of milde paprikapoeder (bijvoorbeeld van Jonnie Boer verkrijgbaar bij AH)
    • 1 pak Heinz tomatenfritto
    • versgemalen zout en peper
    • 1 handje verse peterselie (voor het garneren, optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Maak de bouillon volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's en champignons in kleine stukjes (dit kun je desgewenst ook pas doen tegen de tijd dat je de goulash wil gaan serveren). Snijd de uien in grove stukken en pers de knoflook.
    2. Dep het vlees droog met keukenpapier (dan bruint het mooier en worden de smaken beter behouden) en bestrooi het vlees vervolgens met de bloem.
    3. Bak het vlees aan in de olie in een hete pan. Als te pan te vol raakt doe dit dan in gedeeltes. Vlak voor het laatste deel van het vlees aangebruind is bestrooi je het met de paprikapoeder. Pas op, dit kan snel aanbranden. Indien nodig meteen afblussen met bouillon.
    4. Voeg al het vlees, samen met de uien, knoflook en tomaat, toe aan een stoofpan en giet er net genoeg bouillon op tot alles net onder staat. Laat dit ongeveer 1,5-2,5 uur (of tot het vlees bij een beetje druk uit elkaar valt) zachtjes sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
    5. Ongeveer een half uur voordat de goulash klaar is kun je de champignons en rode paprika apart bakken in een vloeibaar bakproduct. Door ze apart te bereiden, behouden ze hun smaken beter. De gebakken champignons en rode paprika als allerlaatste toevoegen. Garneer eventueel met gesnipperde peterselie.

    Tip

    Goulash laat zich leuk serveren in een 1-persoonsovenschaaltje en je kan garneren met wat verse gesnipperde peterselie. Lekker met gekookte aardappeltjes, frietjes, rijst of brood. Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter! Bereiding, foto & styling: Dagmar

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/goulash/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk, nog nooit zelf goulash gemaakt maar deze is inderdaad verrukkelijk !!! - 13 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren