Wondere worteltaart met roomkaasglazuur

    Wondere worteltaart met roomkaasglazuur

    10keer bewaard
    3uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    "Eet je groenten". Wie heeft dat niet vaak gehoord als kind? Met deze taart geen enkel probleem. Natuurlijk kun je ook cupcakes maken met dit recept, houd dan ongeveer de helft van de baktijd aan.

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 worteltaart

    • Voor de worteltaart
    • 450 gram wortels (gewicht na raspen)
    • 30 gram cashewnoten
    • 30 gram walnoten
    • 4 eieren
    • 250 gram palmsuiker (toko) (alternatieven: bruine basterdsuiker of rietsuiker)
    • 150 gram kokosolie (reformwinkel of toko) of 150 ml plantaardige (milde) olie
    • 300 gram bloem
    • 1 pakje bakpoeder
    • 1 koffiekopje rozijnen
    • Optioneel
    • 2 eetlepels hennepzaadjes en/of 2 eetlepels chiazaadjes (superfoods)
    • Voor het roomkaasglazuur
    • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
    • 185 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
    • 150 gram gezeefde poedersuiker en 150 gram (poeder) stevia of 300 gram poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur30min afkoelen  ›  Klaar in:3uur 

      Voor de worteltaart:

    1. Rasp de wortels. Maal de noten fijn tot de gewenste structuur. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Klop de eieren los. Mix de eieren met de palmsuiker tot een smeuig geheel. Voeg de kokosolie toe en mix op de laagste stand tot een glad mengsel.
    3. Voeg het mengsel toe aan de bloem. Voeg het bakpoeder toe. Meng alles tot een glad mengsel.
    4. Voeg de wortels, noten en rozijnen toe.
    5. Doe wat kokosolie in een taartvorm en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
    6. Doe het beslag in de taartvorm en bak ongeveer een uur in de oven. Dek gedurende de helft van de baktijd de bovenkant af met wat aluminiumfolie. De taart is klaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt. Maak ondertussen het roomkaasglazuur.
    7. Voor het roomkaasglazuur:

    8. Mix de boter zacht en romig. Meng de boter met de roomkaas tot een glad mengsel.|
    9. Voeg de gezeefde poedersuiker en eventueel stevia toe en meng tot een glad mengsel.

    Tip

    Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt (minstens een half uur). Laat de taart verder afkoelen op een taartrooster (een uurtje). Breng het glazuur naar wens aan. Eventueel kun je de taart met een taartzaag halveren en vullen met glazuur. Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/worteltaart-met-roomkaasgl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DebbyKortekaas
    0

    - Gewaardeerd op - 22 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren