Bourgondische vispasteitjes

    Bourgondische vispasteitjes

    3keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Maak eens pasteitjes gevuld met een heerlijke vulling van vis, spekjes en in roomboter gebakken champignons. De combinatie met het boterige, licht krokante pasteibakje is zo lekker. Een leuk voorgerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen. Niet dat het voor mij persé een speciale gelegenheid hoeft te zijn..hier mag je me 's nachts voor wakker maken!

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 85 gram magere spekreepjes
    • wat (room)boter
    • 1 ui, in ringen
    • 1 eetlepel bloem
    • 500 ml visbouillon
    • 1 glas droge witte wijn
    • 1 klein teentje knoflook, geperst
    • 1 laurierblaadje
    • 1/2 theelepel tijm
    • mespunt witte peper
    • een theelepel zeezout
    • 250 gram zalm
    • 250 gram kabeljauw
    • 250 gram grote garnalen
    • 4 - 6 eetlepels kookroom
    • 250 gram champignons, in vieren gesneden
    • 4 pasteitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bak de spekjes aan in wat boter en voeg na 5 minuten de ui toe. Bak totdat de uiringen goudbruin zijn.
    2. Strooi de bloem erover en laat op hoog vuur bruin worden. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk de bouillon en de wijn toe. Voeg de knoflook en de kruiden toe. Proef of de saus naar je smaak is.
    3. Voeg de vis en garnalen toe. Deze moet net onderstaan. Zet de pan weer op een middelhoog vuur en stoof in een kleine 10 minuten gaar.
    4. Verwarm de oven voor op zo'n 165°C.
    5. Verwijder de vis en garnalen en houd deze warm in een afgedekte schaal. Kook de saus gedurende ongeveer 15 minuten in op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe.
    6. Bak ondertussen de champignons goudbruin in een andere pan, liefst in roomboter (dat komt de smaak echt ten goede). Bak de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    7. Voeg de vis, garnalen en de champignons toe aan de saus. Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.

    Tip

    Lekker met stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Bereiding, foto en styling: Dagmar Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/bourgondische-vispasteitje

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren