Quiche met courgette, prei en geitenkaas

    Quiche met courgette, prei en geitenkaas

    17keer bewaard
    50min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Een snel te maken quiche met prei, courgette en geitenkaas. Je maakt gebruik van kant en klaar deeg, waardoor de quiche extra snel klaar is. Lekker met een frisse salade!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 gr deeg voor hartige taart of bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
    • 20 gr boter
    • 1 courgette, in kleine blokjes
    • 1 prei, in ringen
    • 2 eieren
    • 1½ dl halfvolle melk
    • 4 eetlepels slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • 150 gr geitenkaas, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm met ribbelrand van 20 cm doorsnee in en bekleed met het deeg. Goed tegen de bodem en rand drukken. Snijd de rand netjes bij met een scherp mesje en prik gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op het deeg en breng hierop een blinde vulling aan (bijvoorbeeld gedroogde bonen) waardoor het deeg niet zal rijzen. Bak de deegbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de blinde vulling en het papier en bak de deegbodem nog 5 minuten.
    2. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de courgette en prei 5 min. tot ze halfgaar zijn. Schep ze in een kom en laat ze enigszins afkoelen.
    3. Breek de eieren boven een wijde maatbeker en klop er de melk en room door. Voeg wat zout en peper toe. Roer dit mengsel door elkaar.
    4. Verdeel de groenten over de bodem, breng hierop de geitenkaas aan en schenk hierover het eiermengsel.
    5. Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij net gestold is en goudgeel kleurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    1

    Lekkere quiche! Ik heb het geserveerd met een salade van spinazie en avocado met balsamicodressing. Ik had nog wat quiche over voor de volgende dag en daar heb ik wat pijnboompitjes over gestrooid. Goeie tip voor de volgende keer, om die mee te bakken in de oven, smaakt er erg goed bij en geeft iets meer een bite aan de quiche. - 29 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren