Wildsteak met gekneusde zwarte peper

    Wildsteak met gekneusde zwarte peper

    2keer bewaard
    20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Het klinkt simpel, maar sappig, mals wildvlees vol smaak heeft niet meer nodig!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr wildsteaks
    • 1 dessertlepel gekneusde zwarte peperkorrels
    • 1 dessertlepel grof zout
    • een flinke klont ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De steaks aan beide kanten met een flinke hoeveelheid zout en peper bestrooien.
    2. In een kleine sauspan op een laag vuur de boter smelten. De vaste, melkachtige substantie die zich vormt eraf schuimen. Boter overgieten in een grote koekenpan op een hoog vuur en daarin de steaks ong. 3 minuten per kant braden. Het vuur middelhoog zetten en 8-10 minuten per kant bakken voor rare; 12 minuten voor medium. Van het vuur halen en 2-3 minuten laten staan alvorens in lange repen te snijden. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Dit staat tussen de zwangerschapsrecepten, maar dat klopt niet!! Dit recept is ongeschikt tijdens de zwangerschap (wildsteak eet namelijk niet helemaal doorbakken aangezien dat helemaal niet lekker is!!) - 10 nov 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren