Romige pasta met spekjes en doperwten

    Romige pasta met spekjes en doperwten

    3keer bewaard
    20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een romig en makkelijk pastagerecht met spekjes, ui, doperwten, verse kruiden en een lekker roomsausje. Ik heb verse pasta met spinaziesmaak gebruikt, maar je kunt zelf je favoriete pasta uitkiezen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 15 gr boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 bakje spekblokjes
    • 250 gr pasta, naar keuze
    • 150 gr doperwten uit de diepvries
    • 1 handje verse peterselie, grof gehakt
    • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
    • snufje rode chilipepervlokken
    • zout en peper, naar smaak
    • 150 ml slagroom, of naar wens
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Zet een pan met lichtgezouten water op en kook daarin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je verse pasta gebruikt, kook de pasta dan pas als de saus bijna klaar is, vanwege de korte kooktijd.
    2. Rasp de Parmezaanse kaas. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de ui en spekjes lichtbruin. Voeg de tijm en rode chilivlokken toe. Voeg de slagroom toe, gevolgd door de doperwten en laat de saus op laag vuur zachtjes verwarmen, zodat de doperwten gaar worden.
    3. Roer de Parmezaanse kaas door de saus tot deze is gesmolten. Voeg daarna de peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Roer als laatste de beetgare pasta door de saus en laat het gerecht al roerende nog even goed warm worden. Serveer eventueel nog met wat Parmezaanse kaas erover gestrooid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren