Pasta presto! Met tomaat, spekjes en olijven

    Pasta presto! Met tomaat, spekjes en olijven

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een snel & lekker pastagerecht met een knipoog naar de herfst. Dit is een combinatie van een pasta arrabiata en een pasta puttanesca, maar dan net weer even anders. Klaar binnen 15-20 minuten.

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kleine kopjes penne of een andere pasta naar wens
    • 1 grote ui
    • 1 chilipeper, zonder zaadlijst
    • 2 teentjes knoflook
    • wat olijfolie
    • ongeveer 180 gram gerookte spekreepjes (liefst van een stuk gesneden
    • 8 groene olijven zonder pit
    • 8 zwarte olijven zonder pit
    • 1 pak Heinz tomatenfritto
    • 1 klein blikje tomatenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng een grote pan met ruim water, met zout, aan de kook. Zodra het water kookt, bereid je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
    2. Snipper de ui, knoflook en chilipeper in een keukenmachine.
    3. Bak het ui-knoflook-chili mengsel aan in 2-3 eetlepels olijfolie.
    4. Voeg de spekreepjes toe en bak ze goudbruin.
    5. Halveer de olijven en voeg deze toe. Voeg de tomatenfritto en tomatenpuree toe.
    6. Meng de penne met de saus en klaar is deze pasta presto.

    Tip

    Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/pasta-met-tomaat-spekjes-en-olijven/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren